20 godina uz Vas

VIDERMA je osnovana 2003. godine i od tada aktivno uključena u rad najpoznatijih Evropskih i svetskih klinika iz oblasti lečenja matičnim ćelijama - stanicama, iz Beča, Dizeldorfa, Kelna, i danas „Cell Therapy Center EmCell“ iz Kijeva. Na pravom ste mestu, jer ovde ćete saznati sve bitne informacije o lečenju matičnim ćelijama.

VIDERMA je autorizovani agent klinike „Cell Therapy Center EmCell“  iz Kijeva, za:
- Srbiju,  Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Crnu Goru.  

„Cell Therapy Center EmCell“  već 30 godina veoma uspešno sprovodi vrhunske tretmane FSC matičnim ćelijama. Za to vreme lečeno je više od 15.000 pacijenata. Naučne radove i publikacije klinike "EmCell" možete pronaći ovde.

Za VIDERMU je u početku to bio pionirski poduhvat, kada se vrlo malo znalo o matičnim ćelijama - matičnim stanicama i mogućnostima njihove primene u terapiji degenerativnih oboljenja, odnosno teških stanja.  Embrionalne? Fetalne?  Iz pupčanika? Adultne? Autologne? Koje od njih se koriste u lečenju? Koje su bolje? Koji tretman kojim ćelijama je za mene najefikasniji? Da li ima neželjenih pojava nakon implantacije? Odakle se dobijaju matične ćelije za moje lečenje? ...Samo su neka od brojnih pitanja koje često pacijenti postavljaju, a odgovore ćete pronaći kod nas.

Ortodoksna medicina je imala, i sada ima neodređen stav o lečenju matičnim ćelijama. Svi naši pacijenti su donosili odluku o odlasku na tretman matičnim stanicama samostalno, na osnovu informacija koje smo im predočili. Kada su se pokazali prvi pozitivni rezultati, kada je pacijentovu beznadežnu perspektivu zamenilo poboljšanje zdravstvenog stanja, stvari su počele da se menjaju. Mediji u Srbiji, regionu i svetu, pisani i elektronski, objavljivali su sve više informacija o matičnim ćelijama i njihovoj primeni u lečenju.

Zato smo u VIDERMI sretni i sa velikim entuzijazmom svakodnevno pomažemo ljudima kojima su dijagnostikovana teška oboljenja, ili koji su u teškim stanjima, kojima klasična medicina nema više šta da ponudi.

Svaki novi pokret paraplegičara, manja doza insulina dijabetičara, bolja fina motorika pacijenta sa cerebralnom paralizom, pažnja, govor, koncentracija, gubitak spazma, prekid epileptičnih napada, kontrola mokrenja i stolice, zaustavljanje dalje progresije i vraćanje izgubljenih funkcija kod pacijentata obolelih od multiple skleroze, parkinsona, ALS-a...za nas su podstrek za još bolji rad i neprekidno praćenje novih tehnologija i metoda implantacija na polju matičnih ćelija.

Kao kruna svega, kao potvrda da je VIDERMA bila na pravom putu, uprkos svim iskušenjima, došla je vest da su Nobelovu nagradu u 2012, iz oblasti medicine i fiziologije dobili naučnici John B. Gurdon iz Velike Britanije i Shinya Yamanaka iz Japana, na polju istraživanja matičnih ćelija. Pioniri u istraživanju matičnih ćelija dokazali su da ljudska DNK sadrži sve informacije potrebne da se razviju matične ćelije, iz kojih se kasnije mogu razviti ćelije doslovno svih vrsta, identične onima u organizmima živih bića.

ZAŠTO LEČENJE FETALNIM MATIČNIM ĆELIJAMA?

Klinika "EmCell" je za, 30 godina rada uspešno tretirala više od 15.000 pacijenata, fetalnim matičnim ćelijama iz sopstvene banke matičnih ćelija. Ponosni što imamo priliku da budemo deo tako uspešnog tima. Matične ćelije nas prate od intrauterinog života, u stadijumu embriona, fetusa, tokom porođaja iz krvi pupčanika i na kraju adultne koje svako od nas nosi u sebi.

Kod degenerativnih, autoimunih oboljenja, različitih stanja, kada klasična medicina nema više šta da ponudi pacijentu, osim simptomatske terapije, FSC matične ćelije imaju sposobnost da stimulišu ćelije organizma i same se transformišu u ćelije oštećenog tkiva/organa, međusobno se povezuju i povećavaju im radni kapacitet i funkcionalnost.Tako FSC matične ćelije mogu da oforme nove ćelije srčanog mišića, pankreasa, neuronske ćelije, vezivnog tkiva, mišićnog, neurotransmitera, hrskavice i doslovno sve druge.

Stručnjaci u laboratoriji klinike, kao i lekari imaju izvanrednu mogućnost pred sobom. Oni mogu da, od 30-ak različitih li najčešćih tipova specijalizovanih FSC, izaberu one koje su idealne za pacijenta, njegovu dijagnozu/stanje i postizanje maksimalnog terapeutskog učinka. Dakle, ne "korpu" autolognih matičnih ćelija, nego visoko specijalizovani tip FSC ćelija. Pacijent to oseti kao vraćanje izgubljenih funkcija, opšte poboljšanje stanja organizma i zaustavljanje daljeg pogoršanja toka bolesti. Odrasli tokom terapije primaju ne manje od 500.000.000 fetalnih matičnih ćelija, a deca ne manje od 250.000.000

Klinika EmCell radi redovno.

 

Ako želite da saznate da li ste podobni za terapiju fetalnim matičnim ćelijama u klinici „Cell Therapy Center EmCell“ iz Kijeva, molimo Vas da popunite i pošaljite osnovni formular, ispod.
 

Potrudićemo se da odgovor dobijete istog dana.
*Nakon što primimo Vaše podatke poslaćemo Vam upitnike i detaljna uputstva za dalje postupanje.

Sva polja su obavezna za unos!

LISTA NAJČEŠĆE TRETIRANIH BOLESTI I STANJA

- SMA 1, 2 I 3 /SPINALNA MIŠIĆNA ATROFIJA

- EREKTIVNA DISFUNKCIJA

- ULCERATIVNI KOLITIS, CHRONOVA (KRONOVA) BOLEST

- HOBP / HRONIČNA OPSTRUKTIVNA BOLEST PLUĆA

- EMFIZEM PLUĆA

- ANTI-AGING, TRETMAN PROTIV STARENJA

- ANEMIJA

- LUPUS

- MUŠKA NEPLODNOST

- FRIDRAJHOVA ATAXIA

- KANCER (STABILIZOVAN)
- POST COVID-19 TRETMAN

KORISNI LINKOVI

NAPREDAK PACIJENATA NAKON TERAPIJE MATIČNIM ĆELIJAMA

- Anđela S. (SMA-2) - Beograd,

- Predrag Ž. (CP) - Novi Sad,

- Jelica Kovačević (CP) - Novi Sad,

Nikola T. (SMA-2) - Beograd,

- Zoran N. (ALS) - Turnše-Slovenija,

- Bratislava S. (ALS), 

- Geza B. (ALS)

- Darko J. (SCI) - BiH,

-  Katarina C. (CP) - SRB
- Patrick N. (CP)-Nemačka,

-Vladimir D. (DM-1)-Srbija,
Pavle A. (CP) - KiM,

- Adis S. (Neur.), Bojan Š,

Mirza M. (SCI) - BiH

- Jovo J. (SCI),

- Aleksa J. (Neuro),

-Slavka Z. (Parkinson) - Slovenija,

- Arsen M. (Neur.) - HR, 

Elena R. (P.M.R.) - SRB,

Srđan M. (MS) - SRB, 

Davor M. (MS) - SRB,

- Mihailo M. (HOBP) - SRB, 

Radivoj Š. (CP) - SRB,

- Milutin K. (EMF) - SRB, 

Sanela S. (MS) - SRB,
- Angel V. (THC02-GEN)

Kristina G. (Friedreich Ataxia)

Natalija i Iva B. (Friedreich Ataxia),

- Nemanja M. (Friedreich Ataxia)
- Relja Đ. (Cerebralna paraliza)